Sinirbilim Doktora

Sinirbilim multidisipliner bir alan olması özelliğiyle son yıllarda farklı alanlardan sinir sistemini araştıran araştırmacıların ortak çalışmalar yaptığı ve gün geçtikçe daha çok ivme kazanan bir alan olmuştur.

Multidisipliner yaklaşımından dolayı sinirbilim alanı hücresel, kognitif, moleküler ve davranışsal olmak üzere farklı alanlarda araştırmalar yapmaktadır. Ülkemizde sayısı hızla artan sinirbilim lisansüstü programları da bu alanlara katkı sağlamaktadır. İstinye Üniversitesi’nde 2017 yılından beri yüksek lisans programında farklı alanlardan öğrenci kabul etmektedir. 2022 yılı itibariyle farklı alanlardaki uzman kadrosuyla Sinirbilim doktora programına da öğrenci kabulüne başlamıştır. Programımız üniversitemizin Tıp, Mühendislik, İnsan ve Toplum Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin farklı bilimlerinden öğretim üyelerinin desteğiyle yürütülmektedir. Bu çeşitlilik verilen programdaki ders çeşitliliğine ve araştırma konularına da yansımaktadır. Ayrıca üniversitemizin bünyesinde yer alan araştırma merkezlerinde derslerde edindikleri teorik bilgiyi pekiştirecek ve uygulayacak bir ortam sunmaktadır.

Programın temel amacında araştırma etiğine uygun olarak edindikleri bilgileri son bilimsel gelişmelerin ışığında sinirbilim alanında yeni fikirler üretecek araştırmacılar yetiştirmek hedeflenmektedir.