Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans (Tezli)

İstinye Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Tezli Yüksek Lisans programına, Üniversitemizdeki araştırma merkezlerimizin yanı sıra, yılda yaklaşık 50.000 genetik test çalışıp raporlayan T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ‘İSÜ Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’ tüm gelişmiş alt yapı ve personeli ile destek olmaktadır.

Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı yüksek lisans müfredatında kalıtım tipleri, mutasyon tarama yöntemleri, mikroorganizma genetiği, genom ve moleküler yapısı, moleküler teknikler ve uygulama alanları, doku ve hücre kültürü, epigenetik, hastalıkların moleküler temelleri, moleküler immünoloji gibi alan dersleri verilmektedir. Program hedefi Tıbbi Biyoloji ve Genetik alanındaki güncel metodolojinin Tıp alanına uyarlanması ve uygulanması için donanımlı bilim uzmanları yetiştirmektir.