Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Akademik Kadro

Hamit KÖKSEL

Hamit Köksel,  Prof. Dr.

CV

Ankara Üniversitesi, Gıda Teknolojisi Bölümü’nden 1978 yılında Yüksek Mühendis derecesiyle mezun olan Hamit Köksel, aynı yıl Tarım Bakanlığı’na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde Hububat Teknolojisi Laboratuvarı’nda araştırmacı olarak göreve başlamıştır. 1980 yılında Meksika' daki CIMMYT (International Wheat and Maize Improvement Center) adlı araştırma merkezinde buğday ıslahı ve kalitesi konusunda 8 ay süreyle çalışmıştır. 1986 yılında IDRC (International Development Research Center) tarafından sağlanan bursla Kanada Manitoba Üniversitesi' nde MSc çalışmasını tamamlamıştır. Doktorasını Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi ABD’da 1990 yılında tamamlayan Hamit Köksel, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi’nde çalışmaya başlamıştır. Aynı üniversitede 1993 yılında Doçent, 2001 yılında Profesör olarak atanmıştır. 1993 de Ingiltere Humberside Üniversitesi’ nde, 1996 da Kanada Manitoba Üniversitesi' nde, 1999, 2000 ve 2006’da ABD Michigan Eyalet Üniversitesi' nde araştırmalar yürütmüştür. Hacettepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde iki dönem Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı, bir dönem Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 26 yüksek lisans, 14 doktora öğrencisinin danışmanlığını yürütmüştür. 2002 yılından beri merkezi Viyana’da bulunan ICC (International Association for Cereal Science and Technology) Türkiye temsilcisidir. 2105-16 yıllarında bu kuruluşta President Elect, 2017-18 yıllarında Başkan olarak görev yapmıştır, 2019-20 yıllarında ICC Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. 2003 yılından beri European Association of Chemical and Molecular Sciences, Food Chemistry Division (EuroFoodChem) Ulusal Delegesidir. SCI kapsamındaki dergilerde 130 dan fazla makalesi yayınlanmış, Uluslararası bilimsel toplantılarda 150 den fazla bildiri sunmuştur. SCI kapsamındaki bazı uluslararası dergilerde (Journal of Cereal Science, Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, Acta Alimentaria) Editörler Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Bilim Ödülü, Ziraat Mühendisleri Odası Bilim Ödülü, ICC Herald Perten Vakfı Bilim Ödülü gibi çeşitli ödüller almıştır. Prof. Dr. Hamit Köksel 2019 yılı itibariyle, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünde akademik kadroda yer almaktadır.

Araştırma Alanları: Gıda Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji

Development of SYBR green-based real time PCR assays for detection and quantification of adulteration in wheat-based composite breads and their in-house validation
2019 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, YILMAZ REMZİYE, BAYRAÇ CEREN, BAŞMAN ARZU, KÖKSEL HAMİT
Development of a peptide substrate for detection of sunn pest damage in wheat flour
2018 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, Hançerlioğulları Begüm Zeynep,KÖKSEL HAMİT,DUDAK ŞEKER FAHRİYE CEYDA
Changes in the functional constituents and phytic acid contents of firiks produced from wheats at different maturation stages
2018 - Uluslararası Hakemli
FOOD CHEMISTRY, ÖZKAYA BERRİN,Turksoy Secil,Özkaya Hazım,Baumgartner Burcu,Özkeser İrem,KÖKSEL HAMİT
Extraction of soluble β-glucan from oat and barley fractions: Process efficiency and dispersion stability
2018 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, aktas akyıldız eda,Sibakov J,Nappa M,Hytönen Eemeli,KÖKSEL HAMİT,Poutanen Kaisa
An innovative approach for significantly increasing enzyme resistant starch type 3 content in high amylose starches by using extrusion cooking
2017 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL, sümer zeynep, KÖKSEL HAMİT
Effect of steam explosion on enzymatic hydrolysis and baking quality of wheat bran
2017 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, AKTAŞ AKYILDIZ EDA,Mattila O,Sözer Nesli,Poutanen K,KÖKSEL HAMİT,Nordlund E
An investigation on the effect of heat-moisture treatment on baking quality of wheat by using response surface methodology
2017 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, çetiner buket,acar oğuz,KAHRAMAN KEVSER,şanal turgay,KÖKSEL HAMİT
A novel method for ash analysis in wheat milling fractions by using laser-induced breakdown spectroscopy
2017 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, banu sezer,bilge gonca,şanal turgay,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI
Determination of Ca addition to the wheat flour by using laser induced breakdown spectroscopy LIBS Gonca BilgeBanu SezerKemal Efe EsellerHalil BerberoğluHamit Kökselİsmail Hakkı Boyac
2016 - Uluslararası Hakemli
European Food Research and Technology, bilge gonca,sezer banu,eseller kemal efe ,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI
Determination of wheat bug Eurygaster spp damage in durum wheat Triticum durum L by electrophoresis and rapid visco analyser
2016 - Uluslararası Hakemli
Journal of Cereal Science, olanca burcu,özderen tülin,KÖKSEL HAMİT,SİVRİ ÖZAY DİLEK
Expansion in chickpea Cicer arietinum L seed during soaking and cooking
2016 - Uluslararası Hakemli
International Agrophysics, SAYAR SEDAT,TURHAN MAHİR,KÖKSEL HAMİT
Ash analysis of flour sample by using laser induced breakdown spectroscopy
2016 - Uluslararası Hakemli
SPECTROCHIMICA ACTA PART B-ATOMIC SPECTROSCOPY, bilge gonca,sezer banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI
Effects of formulation and extrusion cooking conditions on furfural and hydroxymethylfurfural content
2015 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL,Ng perry K W,KÖKSEL HAMİT
Grain Science and Industry in Turkey Past Present and Future
2015 - Uluslararası Hakemli
CEREAL FOODS WORLD, KÖKSEL HAMİT,ÇETİNER BUKET
Optimization of the reaction conditions for the production of cross linked starch with high resitant starch content
2015 - Uluslararası Hakemli
FOOD CHEMISTRY, KAHRAMAN KEVSER,KÖKSEL HAMİT
Effects of cold extrusion process on thiamine and riboflavin contents of fortified corn extrudates
2012 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, bilgi boyacı berna,Han JY,MASATCIOĞLU MUSTAFA TUĞRUL,YALÇIN ERKAN,ÇELİK SÜEDA,RYU GH,KÖKSEL HAMİT
Characterization of a glutenin specific serine proteinase of sunn bug Eurygaster integricepts
2011 - Uluslararası Hakemli
Journal of Agriculture and Food Chemistry, konarev alexander v,beaudoin ferederic,marsh justin ,vilkova nina,nefedova ludmila,SİVRİ ÖZAY DİLEK,KÖKSEL HAMİT,shewry peter,lovegrove alison
A study on degree of starch gelatinization in cakes baked in three different ovens
2011 - Uluslararası Hakemli
Food and Bioprocess Technology, ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,şumnu gülüm,ŞAHİN SERPİL,meda v,KÖKSEL HAMİT,chang p
Effects of suni bug Eurygaster spp damage on milling properties and semolina quality of durum wheats Triticum durum L
2009 - Uluslararası Hakemli
Cereal Chemistry, KÖKSEL HAMİT,özderen tülin,olanca burcu,SİVRİ ÖZAY DİLEK
Effects of zero trans interesterified and non interesterified shortenings and brewers spent grain on cookie quality
2009 - Uluslararası Hakemli
Journal of Food Lipids, ÖZTÜRK SERPİL,ÖZBOY ÖZBAŞ ÖZEN,javidipour issa,KÖKSEL HAMİT
Effects of suni bug Eurygaster spp damage on size distribution of durum wheat Triticum durum L proteins
2009 - Uluslararası Hakemli
European Food Research and Technology, olanca burcu,SİVRİ ÖZAY DİLEK,KÖKSEL HAMİT
Predicting the cookie quality of flours by using Mixolab
2008 - Uluslararası Hakemli
European Food Research and Technology, ÖZTÜRK SERPİL,KAHRAMAN KEVSER,KÖKSEL HAMİT
Effects of suni bug Eurygaster spp damage on semolina properties and spaghetti quality characteristics of durum wheats Triticum durum L
2008 - Uluslararası Hakemli
JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, özderen tülin,olanca burcu,şanal turgay,SİVRİ ÖZAY DİLEK,KÖKSEL HAMİT
Emulsion and pasting properties of resistant starch with locust bean gum and their utilization in low fat cookie formulations
2008 - Uluslararası Hakemli
International Journal of Food Properties, BAŞMAN ARZU,ÖZTÜRK SERPİL,KAHRAMAN KEVSER,KÖKSEL HAMİT
Dissipation of organophosphorus pesticides in wheat during pasta processing
2008 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, UYGUN ÜMRAN,şenöz berrin,KÖKSEL HAMİT
Phytochemical quantification and total antioxidant capacities of emmer Triticum dicoccon Schrank and einkorn Triticum monococcum L wheat landraces
2008 - Uluslararası Hakemli
Journal of Agricultural Science and Technology, serpen arda,GÖKMEN VURAL,karagöz alptekin,KÖKSEL HAMİT
A Practical spectrophotometric approach for the determination of lipoxygenase activity of durum wheat
2007 - Uluslararası Hakemli
CEREAL CHEMISTRY, GÖKMEN VURAL,serpen arda,ATLI AYHAN,KÖKSEL HAMİT
Residue levels of malathion and fenitrothion and their metabolites in postharvest treated barley during storage and malting
2007 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, UYGUN ÜMRAN,özkara recep,ÖZBEY AYŞE,KÖKSEL HAMİT
Effects of genotype and environment on ß glucan and dietary fiber contents of hull less barleys grown in Turkey
2007 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, YALÇIN ERKAN,ÇELİK SÜEDA,akar taner,sayım ismail,KÖKSEL HAMİT
Effects of Dough Formula and Baking Conditions on Acrylamide and Hydroxymethylfurfural Formation in Cookies
2007 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, GÖKMEN VURAL,çetinkaya açar özge,KÖKSEL HAMİT,acar jale
A classification system for beans using computer vision system and artificial neural networks
2007 - Uluslararası Hakemli
Journal of Food Engineering, kılıç kıvanç,BOYACI İSMAİL HAKKI,KÖKSEL HAMİT,kusmenoğlu ismail
A new approach for the utilization of barley in food products Barley tarhana
2006 - Uluslararası Hakemli
Food Chemistry, YALÇIN ERKAN,ÇELİK SÜEDA,bilgi berna,KÖKSEL HAMİT
Effects of industrial pasta drying temperatures on starch properties and pasta quality
2002 - Uluslararası Hakemli
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, KÖKSEL HAMİT,safure güler,ng perry k w